Pravidla firemních romancí

První pravidlo intimních vztahů na pracovišti je takové, že by neměly existovat vůbec. Romantické vztahy bývají složité, natož když je zaměstnanci musejí ukrývat. V práci trávíme většinu času svého života a šance, že by tak dlouho vydržela i láska z kanceláře, nejsou příliš velké. Přesto se však lidé do vztahů na pracovišti stále pouštějí. Neuposlechnete-li prvního pravidla, má pro vás článek ještě devět dalších:

- Pokud se rozhodnete začít si intimní vztah s kolegou, nedávejte to okázale najevo celé kanceláři. Vyhněte se vyzývavému oblékání, dotyků a koketování. O intimních přezdívkách nemluvě. Věřte, že nikdo není zvědavý na vaše hrátky.

- Uvědomte si, že součástí každého vztahu je boj. Zatímco jinak byste si mohli v práci odpočinout a připravit se partnera, v našem případě budete konfrontování osm hodin v práci a pak rovnou i doma.

- Mít někoho na své straně v práci je jistě příjemné. Nikoli však již pro vaše okolí. Jen proto, že jste teď v zaměstnání pár, byste neměli dávat najevo svou společnou sílu. Platí to zejména tehdy, pokud je jeden z vás v pozici nadřízeného.

- Vyvarujte se projevů jakékoli protekce. Nezvýhodňujte v práci svého partnera. Vysloužíte si tím akorát naprosté pohrdání kolegů.

- Nehodnoťte navzájem svou práci. Neudělujte si žádné pochvaly či výsady. Nálepky protekce už byste se nezbavili.

- I když je sex na pracovišti jednou z nejčastějších fantazií, je to špatný nápad. Vyhýbejte se mu, i když zůstanete v kanceláři jako poslední. Mohlo by vás nemile překvapit, kdo všechno navštěvuje kanceláře večer nebo v noci.

- Počítejte s tím, že i když budete svůj vztah tajit, kolegové ho odhalí. Jsou ale dospělí a budou ho tolerovat, pokud jim ho nebudete strkat až pod nos.

- Pokud jsou vaši kolegové zároveň i vaši přátelé, možná jste byli zvyklí zajít si po práci do baru a probírat své milostné životy. Chodíte-li však s někým z práce, budete se popracovních návštěv barů muset vzdát nebo o svém vztahu mlčet. Pro ostatní by pak v práci bylo velmi těžké brát vás a všeho partnera vážně, kdyby si vás představovali oblečené jen v gumových rukavicích.

- Na závěr si pamatujte, že váš e-mail může být sledován. Přinejmenším pracovníci IT oddělení vás vidí a jdou po zprávách s osobním obsahem.

-kk-

Zdroj: The Guardian - portál britského deníku The Guardian
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Guardian