Předpoklady úspěchu v roli HRBP

Ilustrační snímek

Přibývá firem, v nichž dochází k transformaci HR a dosavadní HR manažeři se stávají HR business partnery. Kromě nového organizačního schématu a popisu pracovních rolí se jim však ne vždy dostává adekvátního tréninku či koučinku, aby dobře pochopili své nové role. HR Development Blog proto přišel s popisem tří klíčových předpokladů úspěšného výkonu role HR business partnera.

1. Chápat, jak vaše firma vydělává peníze

Máte-li být partnery manažerů, musíte mluvit jejich jazykem. Pomůže vám, když budete sledovat výstupy z jednání nejvyššího vedení o finančních trzích a investorech. Pak musíte zjistit, co potřebujete vědět, abyste rozuměli výkonnosti obchodní jednotky, jejímž partnerem jste – jejích projektech, lidech atd. Požádejte manažera své jednotky o zasvěcení do finančního řízení jednotky – jaká měřítka se používá pro vyhodnocování výkonnosti a jak tato měřítka zapadají do měřítek celé organizace. Chtějte také pravidelně vidět finanční zprávy.

2. Stát se skutečným byznys partnerem

Vnímejte každou otázku, připomínku nebo problém jako příležitost dokázat hodnotu vaší role partnera. Účastněte se týmových porad a dobře naslouchejte. Sledujte trendy v oblasti požadavků na talenty ve vašem byznysu. Pravidelně se scházejte také se svými kolegy, kteří podporují podobné části vašeho byznysu.

3. Sbírejte zpětnou vazbu ohledně svého stylu

Aktivně žádejte o zpětnou vazbu, abyste zjistili, v čem se můžete zlepšit. Vyberte si několik lidí, s nimiž pravidelně spolupracujete a věříte jim. Pak je požádejte o upřímnost. Ptejte se, co děláte dobře a v čem byste se měli zlepšit. Zajímejte se o konkrétní příklady chování.

-kk-

Zdroj: Designs on Talent - HR Development Blog - HR blog na stránkách americké poradenské společnosti Designs on Talent
Zobrazit přehled článků ze zdroje Designs on Talent - HR Development Blog