Ram Charan: I HR se může dostat na vrchol

Nejen finanční ředitelé, ale i ředitelé HR mají potenciál k tomu, aby se mohli stávat výkonnými řediteli firem. Na výroční konferenci britské profesní vzdělávací organizace CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) v Manchesteru o tom hovořil světově uznávaný manažerský poradce, populární spíkr a autor několika manažerských bestsellerů Ram Charan.

Charan, který je vyhledávaným poradcem vedení předních světových firem jako Bank of America, General Electric, 3M nebo Procter and Gamble, začal své vystoupení na konferenci zamyšlením: „Lidé se mne ptají: Když se výkonnými řediteli stávají lidé z marketingu nebo financí, proč ne ti z HR?“ V zápětí pak dodal: „ U nás v Indii se lidé z HR stávají výkonnými řediteli.“

Ve své řeči Charan zdůraznil tři kroky, které pracovníci HR musejí zvládnout, aby se dostali do nejvyšších pater organizací. V první řadě je to pochopení toho, jak si jejich firma vydělává peníze. Druhý předpoklad je vybudování schopnosti posuzovat lidi nepoliticky a třetí nevšímat si trendů, které se objevují ve vnějším světě.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine