Rozhovor: HRBP v České televizi

Barbora Smutná, Česká televize

V České televizi již téměř rok funguje model řízení lidských zdrojů postavený na HR business partnerech. Podle vedoucí útvaru Řízení lidských zdrojů České televize Barbory Smutné to byl krok správným směrem, který může i ve veřejnoprávním médiu fungovat stejně dobře jako v soukromé sféře.

„Jako zástupci lidských zdrojů musíme pochopit, co interní zákazník chce, potřebuje a s čím mu můžeme pomoci. Podle mě bychom měli fungovat jako obchodníci – zákazníci mají nějakou potřebu, kterou musíme zjistit, vymyslet to nejlepší možné řešení a následně toto řešení „prodat“,“ shrnula Barbora Smutná v rozhovoru pro server HR News.

„Největší výzvou bylo změnit fungování týmu řízení lidských zdrojů z reaktivního nastavení na proaktivní a zákaznicky orientovaný systém. Aktivní řízení lidských zdrojů musí fungovat skvěle dohromady s operativní agendou a administrativními činnostmi, které musí být bezchybně a včas zajišťovány. Důležitá jsou také čísla, porozumění datům, jejich správná interpretace s přidanou hodnotou a návrhy na zlepšení,“ dodává Barbora Smutná.

Celý rozhovor, který se týká i dalších aspektů řízení HR v České televizi, si můžete přečíst zde: Vedení lidských zdrojů České televize je v obraze

-kk-