Se sebou už toho moc nenaděláte, tak myslete na své děti

Pokud chcete svým dětem pomoci k úspěšné kariéře, pak je tento článek pro vás. Chce to ovšem čas a úsilí z obou stran, navzájem se učit a naslouchat si. Níže uvedené tipy jsou z knihy Koučování kariéry vašich dětí od Davida Montrosse:
* Mluvíte o své vlastní kariéře v přítomnosti dětí? Mnoho dospělých přijde domů a stěžuje si na svou práci, ale je to pro děti dobré (i kdyby stížnosti byly pravdivé)? Pravděpodobně ne. Proto si hlídejte, co říkáte o své práci.
* Pomáháte dětem udržovat dobrou náladu? Práce je těžká a minimálně placené pozice mohou být ty nejtěžší. Můžete něco udělat pro pozvednutí jejich ducha při překonávání počátečních kroků v jejich kariérách?
* Můžete jim pomoci najít užitečné zdroje? Někdy jsou to peníze na zaplacení nějakého kurzu, představení někomu, kdo jim může pomoci, nebo i půjčení auta, aby mohli zůstat v práci dlouho a dokončit projekt apod.
* Sledujete jejich pokroky? Je důležité aktivně se zajímat, co se s nimi právě děje, ptát se, znát jména lidí, se kterými a pro které pracují...
* Hledáte možnosti pro budování jejich sebedůvěry? Dejte jim pozornost, ocenění a energii.
-ba-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal