Studie: HR je pro firmy zásadní, musí se ale stále zlepšovat

I když personální ředitelé mnohdy pochybují o podpoře ze strany výkonných ředitelů, přibývá studií potvrzujících klíčovou roli HR v nejvyšším vedení. Jednou z nich je například studie s názvem The Role and Future of HR: The CEO's Perspective, kterou mezi výkonnými řediteli provedla největší kanadská profesní organizace z oblasti HR - Human Resources Professionals Association (HRPA).

Ukázalo se, že výkonní ředitelé považují HR leadership za kritický předpoklad úspěchu dnešních organizací. Výkonní ředitelé považují ředitele HR za hodnotné přispěvatele pro byznys a důležité poradce pro sebe i další představitele nejvyššího vedení. Shodují se, že HR stojí na stejné úrovni jako ostatní oblasti řízení firem.

„Polovina respondentů zažila v období ekonomické krize prudký růst a polovina prošla výrazným snižováním stavů. V obou případech pro ně myla schopnost HR řídit pracovní sílu a její efektivitu kritická,“ shrnul výkonný ředitel HRPA Bill Greenhalgh.

Přesto by se lidské zdroje měly snažit ještě více porozumět byznysu a výzvám, kterým čelí jednotlivé úrovně manažerů. V rámci oživování ekonomiky budou ve svých firmách hrát zásadní roli, ať už při řízení zaměstnanců napříč generacemi, pokračujícím řízení změn nebo rozvoji komunikace v době sociálních médií.

-kk-

Zdroj: Canadian HR Reporter - server kanadského magazínu o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Canadian HR Reporter