Tipy na vánoční oslavu bez pytle peněz

I když má vaše firma omezený rozpočet, může na konci roku projevit uznání svým zaměstnancům a společně oslavit Vánoce. Mnohdy je velice náročné přivést zaměstnance k tomu, aby cítili, že mají pro firmu nějakou hodnotu a drželi spolu. Vánoční oslava proto může být dobrým krokem k posílení týmové spolupráce a pracovní morálky. Ať už uspořádáte oslavu v kanceláři nebo mimo ni, nemusíte kvůli tomu „rozbíjet bank“.

Oslava v kanceláři

Když se rozhodnete upořádat oslavu v kanceláři, vyhýbejte se místům přímého výkonu práce. Snažte se vytvořit neformální atmosféru, která nebude pracoviště připomínat. Pusťte si koledy, zahrajte si tradiční hry a vyzkoušejte vánoční zvyky.

- Můžete využít služeb některé cateringové společnosti.

- Jestliže jsou vaše prostředky opravdu omezené, uspořádejte oslavu z vlastních zdrojů. Každý ze zaměstnanců může přinést něco k jídlu a pití, určité dekorace nebo hudbu.

- Vyzkoušejte něco zvláštního. Připravte netradiční pokrmy a nápoje, vyzkoušejte například zmrzlinu.

Oslava mimo kancelář

- Můžete pozvat své zaměstnance a jejich partnery přímo do vašeho domu. Domácí prostředí působí teple a útulně. Navíc můžete ušetřit peníze ve srovnání s tím, když byste pořádali oslavu v restauraci. Připravte pro zaměstnance malé dárky.

- Pokud nebudete pořádat oslavu doma, zvažte raději restauraci než hodovní sál s cateringem. Mnoho restaurací bude nabízet speciální sváteční menu, z něhož si vyberete levněji.

- I když zvolíte hodovní sál, můžete ušetřit některé náklady. Sobotní oslavy například bývají levnější, stejně tak jako švédské stoly ve srovnání s posezením. U pití můžete udělat to, že zaměstnancům předem rozdáte poukázky na konzumaci, nad rámec jejichž hodnoty si již budou muset hradit pití sami.

-kk-

Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How