Tři tipy pro oživení pracoviště

Trávíte na pracovišti velké množství času, je proto nasnadě vynaložit trochu námahy a tyto prostory si zpříjemnit. Zde je několik nápadů, jak vytvořit osobní a přesto stále profesionální pracoviště:

- Vyberte několik věcí, které pomohou vašemu okolí začít konverzaci. Ať už zbožňujete nějakou hudební skupinu, své děti, nebo chcete mít u sebe pár fotek z vaší nedávné dovolené, zkuste si do práce přinést několik předmětů s oblíbenou tématikou. Jen pozor na fotografie sebe, kolegů či vašich nejbližších stroze oděných - je tu potenciál někoho na pracovišti urazit.

- Přidejte špetku barev.  Někdy stačí vylepšit položky, které jste „podědili“ po předchozím obyvateli vaší kóje, a tak prostory oživit. Rozhlédněte se a kupte si třeba novou podložku pod myš nebo nástěnku s designem a barvou dle vašeho vkusu. Příliš mnoho osobních věcí však může způsobit, že prostor bude vypadat chaoticky, volte proto střídmě.

- Uvažujte střízlivě. Pokud pracujete pro reklamní agenturu, budete pravděpodobně mít větší kreativní svobodu než někdo, kdo pracuje v pojišťovně. Pokud zvete do své kanceláře klienty, musíte přemýšlet dvakrát pečlivěji než někdo, kdo komunikuje pouze virtuálně. Rozhlédněte se po kanceláři a zjistěte, jak prostory využívají ostatní lidé.

Nezapomínejte, že vaše pracoviště může hodně vypovědět o tom, co jste zač v osobním i profesním měřítku.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com