Výhody práce pro startup ve srovnání s velkou firmou

Ilustrační snímek

Startupy nemohou soupeřit s velkými firmami o nejlepší talenty. Alespoň si to řada z nich myslí. Je to ale opravdu tak? Musíte do získání talentů pro začínající firmu investovat obrovské sumy peněz? Máte vůbec něco, co velké firmy nemají? Právě na tyto otázky se nedávno zaměřil podnikatelský server Entrepreneur.com, který radí začínajícím firmám, aby se nepodceňovaly. Ve skutečnosti totiž mají oproti velkým firmám hned několik výhod.

Méně lidí, více odpovědností

Malá firma může zaměstnancům nabídnout rozmanitější práci, v níž si mohou vyzkoušet více odpovědností. To zajímá hlavně mladé lidi, kteří do budoucna uvažují o založené své vlastní firmy.

Možnost skutečně řídit chod věcí

Všichni zaměstnanci malé firmy se podílejí na budování její kultury mnohem aktivněji než v případě velké firmy. Mnohem lépe prosadí své nápady a jsou přítomni celému procesu realizace svých projektů.

Více pozornosti

V malé firmě se zaměstnancům dostane více pozornosti, po které volají hlavně představitelé nejmladší generace Millennials. Mají také ideální možnost vzdělávat se každý den při práci, což mnohdy předčí odborná školení v učebnách.

Více volna

Startupy nelpí na přesném dodržování pracovní doby, ale na plnění úkolů. Některé z nich dokonce nabízejí neomezený počet dní volna, což ve velkých firmách rozhodně běžné není.

Pružnější práce

Zaměstnanci startupů běžně pracují z domova a sami si určují pracovní dobu. Pokud plní své cíle, firmu nezajímá, kde a kdy své úkoly plní. Flexibilita je dnes jedním z nejžádanějších benefitů, a tudíž opravdu může rozhodnout o tom, zda talenty půjdou pracovat k vám nebo k velké firmě.

Jaké další výhody práce pro startup ve srovnání s velkou firmou vidíte vy?

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com