Za dobrou práci šel bych světa kraj

Na místě práce nezáleží, je-li ve hře ta správná kariéra. 77 procent lidí je připraveno přestěhovat se za vysněným zaměstnáním do jiného města. Vyplývá to alespoň z výzkumu mezinárodní náborové společnosti Kelly Services, kterého se zúčastnilo 115 000 lidí ve 33 zemích světa.

47 procent by zvažovalo i přestěhování do jiné země, pokud by ovládali příslušný jazyk. Šestina zaměstnanců by byla ochotna dojíždět do ideální práce i dvě hodiny, zatímco většina není ochotna obětovat více než 45 minut.

Britský marketingový ředitel Kelly Services Steve Girdler vysvětluje, že s rozvojem globalizace roste i uvědomění, že kvůli správné práci a kariéře může být třeba stěhování. Existuje mnoho dovedností, které se jednoduše přenášejí přes hranice států, například v oblastech, jako je bankovnictví a finance, IT, věda a technika.

Nejochotnější ke stěhování za prací jsou podle výzkumu Kelly Services mladí lidé do 34 let a spíše muži než ženy. Nepřekvapilo zjištění, že zaměstnance drží na jednom místě hlavně rodina. Zajímavé však je, že největší zájem o stěhování za prací projevili Poláci (90%).

-kk-

Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone