Zaměstnáváte hvězdy?

Jak poznáte, zda jsou vaši zaměstnanci skutečnými hvězdami ve výkonu své práce? Jednou z cest je zvážit jejich schopnost a zájem o zacílený rozvoj, náročné pracovní úkoly a potenciální možnost rozvoj kariéry v oblasti vůdcovství. Článek shrnuje osm klíčových kritérií, jak určit hvězdné zaměstnance.

- Jsou všestranní. Vedle silných technických dovedností v oblasti svého působení dobře chápou také to, jak funguje celý váš byznys.

- Dosahují výsledků. Neplní jen výkonnostní očekávání, ale dokáží přinášet výsledky. Způsob, jímž těchto výsledků dosahují, je navíc často inovativní.

- Jsou budovateli. Ať už pracují v začínající nebo již zavedené firmě, budují svou organizaci tak, aby byla silnější a rychlejší.

- Jsou pružní. Postavíte-li je do vedení většiny oddělení, budou úspěšní.

- Jsou otevření. Navzdory stereotypnímu vnímání hvězd jako primadon jsou skutečné hvězdy otevřené názorům druhých, ochotně reagují na požadavky, jsou upřímné a asertivní.

- Dodržují své závazky. Slíbí-li, že něco bude hotové v pondělí, bude to hotové.

- Jsou katalyzátory svých týmů. Vědí, že i hvězdný pracovník závisí na silném týmu. Dělají proto vše potřebné pro budování týmu.

- Mají respekt. Jsou respektováni kolegy a podřízenými pro výsledky, kterých dosahují i způsoby své práce.

-kk-

Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net