Zařiďte si kancelář v souladu s feng-šuej

Umění feng-šuej se dnes těší popularitě v řadě zemí světa. Dva prvky feng (vítr) a šuej (voda) na sebe vážou symbolické významy. Život starých Číňanů současně představoval nutnost s těmito živly vyjít.

Feng-šuej bere v úvahu světové strany, vlastnosti prvků, jako jsou oheň, voda, kov, dřevo, a pracuje s množstvím předmětů, které běžně i v práci používáme - se zrcadly, květinami, umístěním nábytku, osvětlením, ale také s kameny či krystaly.

Prostor rozděluje feng-šuej do osmi základních sektorů, a to podle toho, ze které strany do něho vstupujeme. Každý ze sektorů odpovídá některé významné oblasti lidského života - kariéra, přátelství, děti, manželství, respekt, peníze, rodina, zdraví, vzdělání.

Jak tedy nejlépe situovat a zařídit kancelář v souladu s feng-šuej?

Stůl by měl být umístěn co nejdéle ode dveří, měl by od něho být výhled z okna a přes celou kancelář, ideálně směrem jih.

Barvy mohou být v prostoru promíchány, ale jejich výběr a použití by neměly být náhodné. Do pracovních prostor patří chladnější barvy, feng-šuej například doporučuje zelenou.

Pokud máte v office prostoru květiny, měli byste dát přednost rostlinám s kulatými listy. Symbolem úspěchu a bohatství je podle feng-šuej akvárium s rybičkami. Těch by měl být lichý počet.

-hp-
Zdroj: iDNES.cz - přední český zpravodajský portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje iDNES.cz