Britská manažerská organizace varuje před šetřením na rozvoji zaměstnanců

Průzkum britské manažerské organizace Chartered Management Institute (CMI) ukázal, že 43 % manažerů v příštím roce předpokládá opětovné snížení rozpočtů na vzdělávání. CMI proto firmám doporučuje, aby pro vzdělávání zaměstnanců maximálně využívaly e-learning a online zdroje.

Online vzdělávání zaměstnanců získalo dle zjištění CMI v Británii na popularitě již v průběhu letošního roku. Podepsaly se na tom jednak ekonomické podmínky a jednak vládní úsporná opatření. Skutečnost je taková, že právě rozpočet na vzdělávání patří v praxi k prvním, které jsou kráceny.

Nevzdělávat je chyba

Ředitelka CMI Ruth Spellmanová radí firmám, aby v roce 2011 nepřestávaly se vzděláváním svých lidí, byť jejich finance budou omezené. „Nedělat nic není varianta. Je třeba zvážit alternativní způsoby pokračujícího rozvoje dovedností zaměstnanců, jinak firmy riskují, že nezískají nejlepší možnou pozici, jakmile se situace zlepší,“ uvedla Spellmanová.

Vyjádřila také obavu, že pokud firmy nedokáží nabídnout adekvátní možnosti osobního rozvoje, mohou přijít o své nejlepší talenty v době oživení, kdy je budou nejvíce potřebovat. „Firmy si nemohou dovolit ztratit dalších 12 měsíců tréninku a rozvoje v roce 2011,“ shrnula Spellmanová.

-kk-

Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today