E-learningové trendy 2008

Americké servery Learning Circuits a E-Learning News provedly v závěru minulého roku průzkum trendů v oblasti e-learningu. Průzkumu se zúčastnilo 293 respondentů, převážně z amerických firem. Nejčastěji odpovídali manažeři na úrovni vedoucích oddělení. Ze zastoupených sektorů bylo nejvíce odpovědí získáno ze zdravotnictví a výroby.

Nejvíce firem využívá elektronického vzdělávání k rozvoji obecných obchodních dovedností svých zaměstnanců. Dále slouží především ke vzdělávání v oblasti IT, výkonu specifických pracovních úkolů a poskytování služeb zákazníkům.

V 73 procentech případů je e-learning určen pro zaměstnance a ve 22 procentech pro zákazníky. Největší zájem mezi e-learningovými nástroji je o pomocné nástroje, management vzdělávání, webové konference a testovací nebo hodnotící nástroje.

Celkový rozpočet na e-learning za rok 2007 přesáhl ve 30 procentech společností milion dolarů. Přibližně 25 procent organizací investovalo 500 000 až milion dolarů a asi 15 procent méně než 10 000. Nejvíce problémů nastává v souvislosti s přijetím e-learningu zaměstnanci, vyčleněním potřebného času, náklady na údržbu a rozvojem potřebných technických dovedností.

-kk-
Zdroj: Learning Circuits - Portál zabývající se převážně e-learningem
Zobrazit přehled článků ze zdroje Learning Circuits