Jak se zdokonalit v konverzaci v cizím jazyce

Při studiu cizího jazyka je pro většinu lidí nejsložitější naučit se mluvit. I když všichni vědí, že nejlepší je mluvit co nejčastěji, nedělají to. Jazykové školy vytvářejí speciální kurzy zaměřené na konverzaci, ale kromě nich můžete i vy sami udělat něco pro zdokonalení konverzace v cizím jazyce.

Často nemluvíme, protože se bojíme, že budeme špatně vyslovovat. Lepší je ale vyslovit špatně a ihned svou chybu odhalit, než si vsugerovat špatnou výslovnost, které se pak budete obtížně zbavovat. Dobrý způsob, jak se cvičit ve výslovnosti a mluvení v cizím jazyce je vybrat si knihu nebo nějaký internetový zdroj a předčítat si nahlas. Získáte tak i větší sebevědomí a jistotu.

Nejlepší způsob, jak se zlepšit v mluvě v cizím jazyce je komunikovat s rodilými mluvčími. Učitel – rodilý mluvčí nepoužívá při výuce jiný jazyk, takže jsou studenti nuceni mluvit tím jeho, čímž se zdokonalují v porozumění i mluvě. Ještě účinnější pak je přímo pobyt v zahraničí. Pokud si můžete dovolit vyjet do země, kde se používá jazyk, který studujete, tato investice se vám vyplatí.

Odklopení cizím jazykem budete nuceni komunikovat, abyste přežili. Kromě toho, jak se komunikuje v každodenním styku si však rozšíříte ještě znalosti o cizí kultuře.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com