Největší globální studie o koučování je na světě

Ilustrační snímek

Mezinárodní federace koučů (ICF) zveřejnila výsledky průlomové studie o globálním stavu koučování s názvem ICF Global Coaching Study, kterou pro ni připravila společnost PricewaterhouseCoopers (PwC). Studie odhaluje současné trendy v rozvoji koučinku a zároveň identifikuje výzvy a příležitosti, které má tento obor ještě před sebou. Zapojilo se do ní více než 12 tisíc koučů ze 117 zemí světa.

ICF Global Coaching Study je pravděpodobně nejobsáhlejším globálním výzkumem oboru profesionálního koučinku. První a zatím poslední podobnou studii zpracovala ICF v roce 2006. Tehdy se jí zúčastnilo 6 tisíc koučů z více než 70 zemí.

Podle výsledků aktuální studie je v současné době na světě přibližně 47500 profesionálních koučů, z nichž 87 % představují aktivní koučové. Ti si ročně vydělají průměrně 47900 dolarů. Celková výše globálních příjmů z koučinku dosáhla v roce 2011 téměř 2 miliard dolarů (1, 979 miliardy USD). Většina koučů očekává v následujícím roce další růst počtu svých klientů, pořádaných koučovacích sezení i příjmů.

Shrnutí nejdůležitějších výsledků studie je k dispozici zdarma na stránkách ICF zde. Další informace pak přímo na stránce výzkumu zde.

-kk-

Zdroj: ICF - International Coach Federation - portál mezinárodní federace koučů (ICF)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ICF - International Coach Federation

Články v sérii

Aktuální

Zapojte se do globální studie o koučování

Aktuální

Poslední příležitost zapojit se do globální studie o koučování

Aktuální

Největší globální studie o koučování je na světě

Aktuální

Zapojte se do největší globální studie o koučování

Aktuální

Právě vyšlo: Největší globální studie o koučování