Ponořte se do řečtiny

Řečtina je více než 3 500 let starý jazyk. Mluví jí asi 15 milionů lidí. Je to oficiální jazyk Řecka a Kypru, ale mluví jí i přistěhovalci po celém světě. Řecká abeceda je považována za první abecedu na světě a předcházela i vzniku latinky, kterou užíváme nyní. Je to jazyk historie a vášně. Pokud se chcete učit dalšímu jazyku, proč nezvolit právě řečtinu?

Studium řečtiny může na první pohled vypadat náročně. Je tu jiná abeceda, jiná pravidla výslovnosti atd. Již na středních školách však má mnoho studentů možnost naučit se alespoň základům řečtiny, ať už v klasické, nebo moderní podobě, v rámci dějepisu nebo literatury. Schopnost domluvit se řecky může být ku prospěchu i v následné pracovní kariéře. Můžete se stát překladateli nebo pracovat přímo v Řecku.

Ke studiu řečtiny můžete využít i on-line kurzů. Tyto kurzy vám pomohou s úplnými základy, pokud například cestujete do Řecka a rádi byste se domluvili. Hlubším znalostem vás pak naučí výměnné nebo studijní programy přímo v Řecku. Budete mít možnost seznámit se s každodenním životem a starobylou kulturou.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com