Proč se stát mentorem

V průběhu života hrajeme různé role. Řadu z nich si nevybíráme, jelikož jsou součástí naší dospělosti. Z plnění všech našich rolí můžeme být zaneprázdnění a unavení, existuje však jedna role, kterou se vyplatí si přibrat. Stanete-li se mentorem, uděláte pro sebe jednu z nejlepších věcí, kterou můžete udělat.

Jakožto mentor přinesete mnoho výhod druhým lidem. Budou se moci poučit z vašich odborných znalostí a zkušeností. Získají možnost rychleji se rozvíjet a být úspěšnější. Jak z toho ale budete těžit vy? I když rádi pomáháte druhým, pravděpodobně budete potřebovat lepší důvod. Článek proto shrnuje několik zásadních výhod, které získáte vy sami, když se stanete mentory.

- Vybudujete si silný vztah k druhým. Blízkých vztahů není nikdy dost.

- Načerpáte novou energii. Při práci s někým, komu nechybí nadšení se i vy stanete nadšenci.

- Posílíte svůj vlastní závazek ke kariéře a organizaci. Najdete nové způsoby, jak přispět k úspěchu.

- Když budete mluvit o určitých věcech, lépe se jim naučíte. Když něco budete vysvětlovat druhým a učit je to, sami tomu lépe porozumíte.

- Posílíte svůj vliv v organizaci. Když pomůžete ostatním se zdokonalovat, vaše organizace bude úspěšnější.

- Posílíte svou sebedůvěru. Pomoc ostatním vám dodá lepší pocit, pokud jde o vaše schopnosti a vliv.

- Zdokonalíte své dovednosti. Budete se stávat stále lepším mentorem a naučíte se lepší empatii, kterou využijete i v osobním životě.

- Budete důvěryhodnější. Budete sebejistější v interpersonálních vztazích, když získáte pocit, že můžete mít pozitivní vliv.

- Zanecháte odkaz. Budete mít za sebou přímý vliv na druhé.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com