Studie: Britské firmy podporují vzdělávání prostřednictvím tabletů

Ilustrační snímek

Zdá se, že éra projektoru a stolního počítače jakožto nástrojů interaktivního digitálního vzdělávání ve firmách se chýlí ke konci. Do popředí zájmu firem se dostávají tablety. Ukázal to alespoň výzkum předního světového poskytovatele softwarových vzdělávacích řešení ILX Group s názvem Digital Learning for Business, jehož cílem bylo poskytnout obrázek o vzdělávacích potřebách současných firem a způsobech jejich realizace.

Výzkumu se zúčastnilo 100 HR manažerů s rozhodovacími pravomocemi z velkých britských organizací působících v oboru finančních služeb, výroby, maloobchodu, dopravy a přepravních služeb, veřejného sektoru a dalších komerčních sektorů. Ukázalo se, že 41 % těchto organizací zvažuje v roce 2012 školení svých zaměstnanců prostřednictvím tabletů. Dále se ukázalo:

  • Hlavním cílem firemního vzdělávání je dle respondentů zdokonalování obchodního potenciálu a morálky zaměstnanců. Nejvíce se zaměřují na rozvoj leadershipu a manažerských dovedností.

  • E-learning se bude dále rozvíjet jakožto zábavná a nákladově i výsledkově efektivní metoda vzdělávání. Tradiční vzdělávání v učebnách je na ústupu.

  • Hlavními nosiči firemního vzdělávání se stanou notebooky a tablety na úkor stolních počítačů, propojených televizorů či herních konzolí.

  • Hlavní růst se očekává v oblasti blended learningu – propojení školení v učebnách s digitálními nástroji.

-kk-

Zdroj: HRreview - britský portál pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HRreview