Vyhněte se manipulaci. Naučte se argumentovat, vyjednávat i přesvědčovat

Podložená argumentace, rozumné vyjednávání, nenásilné přesvědčování. Tyto a mnohé další praktiky uplatní nejen obchodník, ale i „obyčejný" smrtelník. Sami si zkuste spočítat, kolikrát jste se v osobním životě pokoušeli s někým dohodnout, nebo kolikrát jste se lapili do manipulačních technik protistrany. Jak dosáhnout svého i bez nekalostí? O tom prozradí více kurzy ICT Pro. 

Ilustrační snímek

Kromě počítačových kurzů má společnost ICT Pro připravenou celou řadu kurzů soft skills. Mezi ně patří školení s názvem Argumentace, vyjednávání a přesvědčivost pro sdílená řešení.

„Není nic lepšího než správně položená otázka,” prozradil lektor téhož kurzu, jehož podrobnosti si můžete přečíst v reportáži. Kurz není jen o teoretických poučkách, ale také o praktickém zkoušení různých situací, do kterých se ze své pozice můžete dostat. Cvičení probíhají jak ve dvojicích, tak v rámci celého týmu účastníků.

Co vás na kurzu čeká?

  • Individuální styl komunikace - poznáte své silné stránky a jejich možnost použití jako „zbraně", ovládnete prvky sebeprezentace a naučíte se utvořit vlastní věrohodnost.
  • Rámec pro aktivní a reflexní poslech a zpětnou vazbu - zkusíte si vytvořit slovní obrazy přesvědčivým jazykem nebo projevit empatii v rozhovoru.
  • Příprava cíle vyjednávání a argumentace - stanovíte si cíl vyjednávání, zkusíte rozpoznat druhou stranu a různé situace.
  • Povzbuzování druhé strany k připojení se k vašemu úsilí - naučíte se mluvit konkrétně, nebudete se bát říct si o objasnění otázek, zkusíte si naslouchat i přesvědčovat.
  • Posílení vztahu s druhou stranou ve vyjednávání - vztáhnete pozornost k prioritám druhé strany, zjistíte data a fakta, které podpoří cíl vyjednávání.
  • Dynamické faktory a sdílená řešení - budete klást argumenty a flexibilně reagovat, budete se snažit vytvořit kompromis a identifikovat překážky v přesvědčování.
  • Modelová situace, praktické příklady.

Zároveň vás kurz naučí techniky komunikace, které podpoří vaši důvěryhodnost a spolehlivost. Zjistíte také, že se dá dosáhnout dohody bez zneužívání dominance, moci nebo manipulace. Nabyté znalosti můžete využít v pracovním i soukromém životě.

Nejbližší termíny kurzu:

  • Brno: 16.9.-17.9.2019, více informací ZDE
  • Praha: 8.11.-9.11.2019, více informací ZDE

Kompletní nabídku kurzů, školení a workshopů naleznete v nabídce EduCity nebo na webu ICT Pro.