10 způsobů, jak být vyhozen

Mnoho lidí začíná svoji práci s největším zaujetím a nikdy nemyslí na to, že by mohli být vyhozeni. Vyhození je přece vyhrazeno pro nekompetentní. Chyba, nikdo si neuvědomuje, jak je to jednoduché. Jennifer Starová, americká náborářka a trenérka specializující se na podpůrné administrativní pracovníky, vypracovala seznam 10 největších důvodů pro odchod z firmy, kterých je potřeba se vyvarovat.

1. Lhaní v životopise. I když se na lež nemusí přijít hned, je to důvodem k vyhození.

2. Být indiskrétní při hledání práce. Nikdy neposílat životopisy a nabídky k práci z firemního e-mailu, neboť může být monitorován.

3. Pomlouvání a vyřizování mnoha soukromých telefonů. Nikdo neví, kdo poslouchá a v kancelářích mají i zdi uši.

4. Pít v práci. Být opilý v práci je jedním z nejjistějších způsobů, jak o ni přijít.

5. Nadměrně surfovat. Brouzdáním po internetu a návštěvami choulostivých stránek se můžeme propracovat k nezaměstnanosti.

6. Románek s šéfem. Vztah s nadřízeným často končí pro jednoho z nich odchodem z práce.

7. Zapomenout zkontrolovat čísla. Jedna přebývající nebo chybějící nula může být rozdílem mezi prací a nezaměstnaností.

8. Odcizení s kolegy. Pro efektivní práci potřebujete spolupráci, podporu a dobré jméno u kolegů, bez nich nebudete schopni plnit zadané úkoly.

9. Přehazovat chyby na kolegy. Když uděláte chybu, tak se k ní přihlaste a nezametejte ji pod koberec, nebo ji neházejte na kolegy. Pravda se časem ukáže a vy ztratíte mnohem více.

10. Neprofesionální tvář. Dávejte si pozor na svoji neverbální komunikaci, můžete být vyhozeni i za pouhé oči v sloup, když vás bude představený kárat.

-jh-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com