Accenture: Zaměstnanci nejsou spokojeni, ale nechtějí odcházet

Více než polovina profesionálů na světě není momentálně spokojena se svou prací. Platí to pro muže i ženy. Většina z nich však chce i přesto setrvat u současných zaměstnavatelů a dosáhnout zde nových příležitostí. Ukázal to nejnovější výzkum společnosti Accenture představený u příležitosti Mezinárodního dne žen. Výzkumu s názvem Reinvent Opportunity: Looking Through a New Lens se zúčastnilo 3400 profesionálů z 29 zemí.

Spokojeno se současnou prací je konkrétně 43 % žen a 42 % mužů. 70 % z těchto žen a 69 % z těchto mužů plánuje zůstat u stávajícího zaměstnavatele. Nejčastější příčiny nespokojenosti zahrnují pocit nedostatečného platového ohodnocení (47 % žen, 44 % mužů), nedostatek možností růst (36 % žen, 32 % mužů) a nemožnost kariérního postupu (33 % žen, 34 % mužů). 59 % žen a 57 % mužů chce letos rozvíjet své znalosti a dovednosti pro obohacení své kariéry.

Chief leadership officer společnosti Accenture Adrian Lajtha uvádí, že jde nepředvídanou dynamiku na pracovištích. „Dnešní profesionálové nehledají novou práci, přestože vyjadřují svou nespokojenost. Místo toho se soustředí na své dovednosti a hledají školení, lidi a další zdroje, které jim mohou pomoci v dosažení jejich cílů. Firmy by toto úsilí měly podporovat tím, že budou svým lidem naslouchat a nabídnou jim inovativní školení, vůdcovský rozvoj a jasně definované kariérní cesty.“

-kk-

Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork