Británie: Firmy nejvíce zajímá rozvoj managementu a vůdcovství

Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců zůstává pro zaměstnavatele prioritou navzdory ekonomické krizi. Krácení rozpočtů však vede k tomu, že upřednostňují investice do rozvoje managementu a vůdcovství. Vyplývá to alespoň z aktuální studie britského Institutu pro personalistiku a rozvoj (CIPD), který oslovil téměř 900 britských manažerů vzdělávání.

Sedm z deseti respondentů stále považuje vzdělávání zaměstnanců za prioritu. Třetina uvádí, že jejich rozpočet na vzdělávání byl snížen. Další třetina pak očekává snížení v příštím roce. 81 % manažerů vzdělávání považuje v současné době za nejdůležitější rozvoj manažerských a vůdcovských dovedností.

„Recese nepochybně zvyšuje tlak na snižování rozpočtů pro vzdělávání, neukazuje se však, že by docházelo k náhodnému krácení," vysvětluje poradkyně CIPD pro oblast vzdělávání Claire McCartneyová. „Kvalifikovaná a motivovaná pracovní síla je nezbytná, chtějí-li organizace dosáhnout výhodné pozice, až se ekonomická situace zlepší."

Praxe podle McCartneyové dokládá, že organizace dělají, co je v jejich silách, aby dovednosti jejich zaměstnanců nestagnovaly kvůli ekonomickým podmínkám. Stěžejní pro budoucnost je také vzdělávání liniových manažerů. Úkolem manažerů vzdělávání je pracovat s omezenými rozpočty tak, aby zajistili vzdělávání podle prioritních potřeb svých týmů.

-kk-

Zdroj: Chief Learning Officer - americký časopis a server pro manažery vzdělávání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Chief Learning Officer