HSBC spouští online aplikaci (nejen) pro expaty

Mezinárodní bankovní skupina HSBC zpracovává každoroční výzkum s názvem Expat Explorer, který mapuje možnosti a podmínky působení zaměstnanců v zahraničí. Jedná se o největší výzkum tohoto zaměření na světě. Nyní spustila stejnojmennou online aplikaci, která zpřístupňuje data z těchto globálních výzkumů, a umožňuje tak současným či potenciálním „expatům“ zjistit více o životě v různých zemích.

Nástroj Expat Explorer vychází ze zjištění tří globálních výzkumů dokončených v roce 2010 - Expat Economics, Expat Experience a Offshore Offspring. Uživatelé mohou mezi sebou porovnávat různá kritéria životních podmínek ve vybraných zemích a vytvářet si vlastní grafy a tabulky z informací, které je zajímají.

Cílem banky bylo využít znalosti získané díky výzkumům expatů po celém světě a vytvořit nástroj, kteří budou expati i další uživatelé sdílet mezi sebou. Podle ředitelky marketingu HSBC Bank International Lisy Woodové je online aplikace Expat Explorer užitečným zdrojem pro všechny od těch, kteří se zajímají o atraktivitu své země pro vysílání zahraničních pracovníků, po potenciální expaty, kteří se rozhlížejí po novém působišti.

-kk-

Zdroj: Expat Info Desk - informační portál pro zaměstnance působící v zahraničí
Zobrazit přehled článků ze zdroje Expat Info Desk