Katrina odnesla tisíce pracovních míst

Hurikán Katrina za sebou zanechal stovky tisíc lidí bez práce s tím, že se do svých pozic vrátí až za dlouhé měsíce nebo také nikdy. New Orleans je téměř celý zatopený a odborníci hovoří o nejničivějším hurikánu, který kdy zasáhl Spojené státy. „Je to ekonomická katastrofa,“ říká ředitel ekonomického prognózování na Georgia State University Rajeev Dhawan.

Podle Toma Gimbela, ředitele personální firmy The LaSalle Network, budou následky hurikánu v postižené oblasti patrné ještě nejméně několik let. Řada firem se navíc z oblasti zcela stáhne. Jediná poptávka po pracovní síle v dohledné době bude směřovat k dělníkům, aby pomohli uklízet a znovu budovat město.

Následky katastrofické bouře budou patrné ještě dlouho. Mezitím se různé organizace snaží o to, aby zajistily bezpečnost tisícům zaměstnanců, kteří budou pracovat na likvidování škod. Společnost Northrop Grumman Corp., vyrábějící válečné lodě, poslala například 400 svých elektrikářů a údržbářů na pomoc při vyklízení loděnic ve státech Louisiana a Mississippi. Úřad pro bezpečnost práce a ochranu zdraví (OSHA) se mimo jiné zapojil do obnovování dodávek energií. I Společnost pro rozvoj a řízení lidských zdrojů (SHRM) dělá vše potřebné proto, aby pomohla obětem hurikánu překlenout krizové období.

-kk-

Zdroj: Workindex.com - rozcestník k řešením v oboru lidských zdrojů, nové informace pro personalisty
Zobrazit přehled článků ze zdroje Workindex.com