Kraťasy do práce? Jak kde

Zatímco v Maďarsku se nad nošením kraťasů do zaměstnání téměř nikdo nepozastavuje, v Indii jde o jasný symbol nedbalosti, který jednoznačně zavírá dveře k vyšším kariérním cestám. Ukázal to průzkum mediální agentury Reuters a výzkumné agentury Ipsos zaměřený na oblékání na pracovištích. Průzkumu se zúčastnilo 12 tisíc lidí z 24 zemí světa.

Evropa je nejméně formální

Nejméně formální způsob oblékání vykazují dle tohoto průzkumu Evropané, z nichž pouze 27 procent nosí do práce oblek či jiné elegantní oblečení. Vedou již zmínění Maďaři, kteří oblékají formální oděv jen ve 12 procentech případů. 46 procent z nich považuje za přiměřené nosit do práce kraťasy a 56 procent sandály nebo vietnamky. Nejformálněji se oblékají Indové, z nichž 58 procent nosí oblek. Šortky jsou přijatelné jen pro 21 procent z nich.

Průměrně nosí méně formální oděvy do práce čtyři z deseti zaměstnanců napříč celým světem. Stejné procento uvádí, že neformálně oblečení lidé ve svých firmách nikdy nepostoupí do vyšších manažerských pozic. 66 procent má za to, že vyšší manažeři by vždy měli být lépe oblečeni než jejich podřízení.

-kk-

Zdroj: Working.com - kanadský server o práci a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje Working.com