Ocenění PX Firma roku 2007 pro firmu Beneš a Lát

Ocenění PX Firma roku 2007 získala společnost Beneš a Lát, slévárna a strojírna, v kategorii Makro Živnostník roku 2007 vyhrál obchodník a stavebník Libor Václavík. Výsledky druhého ročníku soutěže, jejímž posláním je podpora podnikání v Česku, oznámila pořádající agentura Bison & Rose.

Do celostátního kola postoupilo z každé kategorie 14 vítězů z krajských kol. Do nich se přihlásilo skoro 2500 podnikatelů a firem. Porota složená z odborníků, osobností podnikatelské sféry a partnerů soutěže hodnotila ekonomické ukazatele firem, jejich originalitu, funkčnost a komplexnost řešení, které firmy přinášejí. Na krajské úrovni hrál roli i přínos pro region, v němž firma působí.

Firma Beneš a Lát vyrábí odlitky pomocí technologie gravitačního a nízkotlakého lití. Druhé místo celkového pořadí obsadila firma Grisoft vyrábějící bezpečnostní software AVG. Třetí příčka patří společnosti Biomac Ing. Černý, která zpracovává biomasu a palivové brikety.

Ostravská firma Libros, kterou založil Libor Václavík, nabízí zboží a služby v železářství, stavebnictví nebo nákladní dopravě. Stříbrnou medaili si odnesl výrobce nářadí Jindřich Hofmeister, bronzový je výrobce nábytku Martin Kraus.

-hp-
Zdroj: Finanční noviny - ekonomický server ČTK
Zobrazit přehled článků ze zdroje Finanční noviny