Otázka budoucnosti technologií v malých firmách

V minulosti bylo globální podnikání výsadou velkých firem, teď je díky technologii dostupné pro stále více malých firem. Mobilní technologie budou mít podle posledních prognóz pro drobné podnikatele větší důležitost nejen proto, že jejich partneři, zaměstnanci a zákazníci budou vyžadovat rychlou komunikaci a maximální dostupnost.

Úspěšný podnik zítřka bude mnohem víc závislý na technologii než jeho současník.

Zjištění jsou součástí studie Intuit Future, která se zabývala technologickými trendy v malých firmách. Podle ní budou malé firmy pokračovat v evoluci využívání technologií a ta bude mít revoluční vliv na způsob řízení těchto firem. Identifikovali tři nové technologické trendy:

Po svém

Ve světě komunikačních technologií budou mít majitelé malých podniků více flexibility v řízení svých firem.

Globální, místní, virtuální

Evoluce internetu bude motivovat formaci, provoz a inovaci v malých firmách, zvlášť protože se technologie zlevňují a díky tomu, že virtuální svět získává na popularitě.

Ústup od tradičního marketingu

Přístup malých firem k marketingu se posune z „tlaku“ na „tah“ s tím, jak zákazník začíná aktivně vyhledávat informace o produktech, než aby akceptoval to, co mu „nutí“ firmy.

Tři hlavní převraty ve světě technologie v malých firmách v současné době jsou podle ředitele divize Intuit QuickBooks, Brada Smitha:

- nástup sociálních sítí - pro malé firmy a podnikatele se usnadňují kontakty a spolupráce

- obchodníci lépe naslouchají přání klientů

- firmy usnadňují malým podnikům vyhledávat vhodné produkty

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com