Práci na webu nejčastěji hledají Australané

Nový mezinárodní výzkum odhalil, že nejvíce zaměstnanců využívá Internet k hledání zaměstnání v Austrálii. On-line nábor zde zastínil všechny ostatní typy hledání zaměstnání včetně přímého přístupu, inzerce v tisku a ústního šíření informací o volných místech.Výzkum provedla společnost Kelly Services a zúčastnilo se jej více než 115 000 lidí z 33 zemí světa.

V Austrálii si našlo poslední práci on-line cestou 54 % respondentů. Následuje Thajsko (52 %), Hongkong (51 %), Čína (50 %), Nový Zéland (43 %) a Indonésie (43 %). Ukazuje se, že roste počet lidí, kteří hledají práci právě prostřednictvím Internetu. Také zaměstnavatelé si osvojují více dovedností, jak využívat tohoto náborového kanálu. On-line nábor by však neměl být brán jako zjednodušení řádného hodnocení uchazečů. 8 % respondentů totiž přiznalo, že lže ve svém životopisu nebo při pohovoru.

Nejhorším aspektem on-line náboru je podle respondentů čekání na odpověď (62 %), vyhledávání pracovních příležitostí (13 %), účast na pohovorech (12 %), vyplňování žádostí (6 %) a příprava životopisu (6 %). Nejvíce lze podle nich zapůsobit postojem a osobností (42 %) a pracovními zkušenostmi (38 %). Další faktory, jako je výkon při pohovoru, úroveň vzdělání, kontrola referencí nebo psychologické testování, získaly jen málo bodů. 80 % respondentů si myslí, že s nimi zaměstnavatelé při pohovorech zacházeli dobře.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine