PricewaterhouseCoopers spojuje síly s LinkedIn ve válce o mladé talenty

Poradensko-auditorská společnost PricewaterhouseCoopers investovala miliony dolarů do sponzorství nové funkcionality na sociální síti LinkedIn. Nová sekce v rámci portálu LinkedIn s názvem Career Explorer je v první fázi určena pro studenty 60 amerických vysokých škol, které vybrala právě společnost PricewaterhouseCoopers.

Studenti do této sekce zadají jméno své školy, studovaný obor a oblast, v níž by chtěli najít profesní uplatnění. LinkedIn jim pak vyhledá relevantní volná místa na základě zaměstnání, která vykonávali podobní uživatelé portálu.

Vybrané školy zahrnují přední univerzity, jako je New York University, Michigan State University nebo University of California at Berkeley. V budoucnosti by tato funkcionalita mohla být přístupná všem uživatelům LinkedInu.

Pracovní pozice nabízené přímo společností PricewaterhouseCoopers získají ve vyhledávání přední místa a označení „featured job“. Společnost dále získá široký prostor pro propagaci kariéry ve svých řadách včetně biografických videí zaměstnanců nebo rad, jak správně napsat životopis. Jinými způsoby již sponzor do výsledků zasahovat nebude.

PricewaterhouseCoopers plánuje do poloviny příštího roku přijmout 5500 studentů a absolventů amerických vysokých škol – ať už pro krátkodobé stáže, nebo na plný úvazek. Spojení s LinkedInem je pro ni způsob, jak efektivněji bojovat s konkurencí z tzv. Velké čtyřky auditorských firem, která kromě PwC zahrnuje i společnosti Ernst & Young, KPMG a Deloitte. Všechny tyto společnosti chystají nábor v řádu tisíců nových pracovníků a usilují o to, aby na svou stranu získaly největší mladé talenty.

-kk-

Zdroj: The Wall Street Journal Online - server prestižního amerického ekonomického deníku
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Wall Street Journal Online