Teplota a dlouhé porady. To rozčiluje české zaměstnance

Nevhodná teplota v kanceláři. To je v Česku hlavní příčina toho, proč zaměstnanci v práci vypění. Dlouhé porady, které nejvíce deprimují zbytek Evropské unie, jsou v tuzemsku na druhém místě. Vyplývá to z průzkumu společnosti Canon Europe, která zkoumala příčiny takzvaného kancelářského běsu (Office Rage).

Rozhořčené výlevy jsou všude stejné. Svědkem rozčílení některého ze svých kolegů bylo zhruba 85 procent zaměstnanců. Své pověsti dostáli jak klidní seveřané, tak i výbušní Italové, kteří ze statistik vybočují.

Nejčastějším projevem násilí v práci je bouchají pěstí do stolu, popřípadě likvidace tužek, sešívaček a telefonů. Přibližně 12 procent vzteklounů svou frustraci řeší kopáním či ničením tiskárny. Na květinách si vztek vylévají jen tři procenta běsnících pracovníků.

Špatné klimatické podmínky v kanceláři vadí 52 procentům českých respondentů výzkumu, 23 procent Čechů rozčílí prostoje tiskárny, 24 procent zaměstnanců se zlobí kvůli špatné technické podpoře a 18 procent dotázaných ztrácí nervy při dlouhém hledání elektronických dokumentů.

-hp-
Zdroj: Novinky.cz - on-line magazín deníku PRÁVO & portálu Seznam.cz
Zobrazit přehled článků ze zdroje Novinky.cz