Zaměstnavatelé se vyhýbají určitým problémovým skupinám

Náboráři se vyhýbají lidem, kteří nemají čistý trestní rejstřík, jsou bývalí narkomani, nebo se léčili s psychickými problémy. Většina zaměstnavatelů, podle průzkumů, vylučuje takovéto osoby záměrně.

Více než 60 % ze 755 zaměstnavatelů, kteří se účastnili průzkumu ve Velké Británii, nechtělo ani slyšet o lidech, kteří se potýkají s problematikou alkoholu, drog, mají za sebou trestnou činnost, nebo jsou bezdomovci. 55 % prohlásilo, že by je nikdo nedokázal přesvědčit, aby přijali někoho z těchto věčně nezaměstnaných skupin.

Více než 36 % respondentů si myslí, že by tito lidé nikdy nemohli být spolehlivými zaměstnanci, nedalo by se jim důvěřovat, nebo již s nimi mají špatné zkušenosti.

J. Philpott, hlavní ekonom v CIPD říká, že se současnou situací na trhu práce budou mít tito lidé stále větší problém najít uplatnění. Vlády budou muset vynaložit více úsilí, aby vylepšily zaměstnatelnost těchto skupin a zlomily negativní postoj zaměstnavatelů vůči těmto lidem.

Zaměstnavatelé prý dají raději přednost cizincům nebo jiným skupinám problémových lidí, jako jsou starší lidé, svobodné matky, apod. Také se prý obávají náboru lidí, kteří páchali trestnou činnost z toho důvodu, že zákoník práce drží nad zaměstnanci, pro tyto případy, přílišnou ochrannou ruku.

-av-
Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management