Ženy na vedoucích postech berou skoro o polovinu méně než muži

O tom, že ženy dostávají nižší platy než muži, jsme psali už mnohokrát. Český statistický úřad nyní zveřejnil údaje týkající se průměrných platů mužů a žen ve vedoucích funkcích. Ty ukazují, že ženy berou téměř o polovinu méně než muži. Podle ekonomů za tak rapidní rozdíl může fakt, že ženy zastávají nižší manažerské posty než muži. Někteří analytici nevylučují ani vliv diskriminace.

Průměrný plat mužů na manažerských postech činí 61.945 Kč, ženy si v průměru přijdou na o 29.322 Kč méně. Na řídicích pozicích pracuje v Česku téměř sedm procent zaměstnanců, ženy tvoří více než dvě pětiny (42,6 procenta).

Nejvýraznější rozdíly mezi platy mužů a žen na manažerských místech jsou na postech ředitelů a prezidentů velkých podniků. Průměrný plat mužů na těchto pozicích je 109.464 Kč. Žena postavená do čela firmy dostává v průměru 41.367 Kč.

Naopak lépe než muži si ženy stojí v zemědělství. V tomto sektoru vydělávají v průměru 36.743 Kč za měsíc, což je o 1834 Kč více, než je průměrná mzda mužů na stejné pozici. Nejmenší rozdíl mezi platy obou pohlaví na vedoucích místech je ve státní správě. Rozdíl mezi průměrnými mzdami mužů a žen se snižuje od roku 1998, kdy ženský plat tvořil 72 procent mužské mzdy.

-hp-
Zdroj: Finanční noviny - ekonomický server ČTK
Zobrazit přehled článků ze zdroje Finanční noviny