Představujeme řečníky 2. Mezinárodního fóra ICF ČR: Veronica Lysaght a Janet Wilson

Všem milovníkům a podporovatelům koučování, jak na straně koučů, tak na straně HR, je určeno 2. Mezinárodní fórum ICF ČR - Tvorba a rozvoj koučovací kultury. Pozvání přijaly i dvě zkušené koučky, řečnice a aktivní propagátorky ICF Veronica Lysaght a Janet Wilson. Obě dámy nyní žijí a pracují ve Velké Británii, kde vedou kouče z nadnárodních společností.

Naše společnost je orientovaná na vysoký výkon a velmi často zcela zanedbává otázku, zda je tento tlak na výkon slučitelný s vyrovnaným životním přístupem. Otázku, zda lze sladit pracovní a osobní život tak, aby člověk podával vysoký výkon a zároveň dokázal pracovat se svou životní energií a zdravím tak, aby se udržel na špičce do vysokého věku.

Janet Wilson, ICFKaždý, kdo začal pracovat s koučovacími technikami a začal je používat v komunikaci se svým týmem, byl překvapen, jak prudce se zvýšil výkon celého týmu. A nejen to, spolu s výkonem se zvýšila i motivace členů týmu, jejich flexibilita, proaktivita a kreativita. Navíc, pokud se zeptáte členů týmu, kteří jsou koučovaní, zjistíte, že jsou velmi často schopni mnohem lépe sladit svůj pracovní a osobní život. Jak je to možné?

Koučování umožňuje týmu odhalovat a využívat skryté rezervy. Jedna z nich je například v bezproblémové komunikaci. Místo častých konfliktů, diskusí o nejasných zadáních, nedostatečných výsledcích, chybách a vinících náhle tým diskutuje o vzájemné podpoře, doptává se na detaily úkolu, odhaluje a napravuje vlastní neefektivity, dává si tipy na zlepšení a hledá řešení. Je zřejmé, že pokud se podaří vzájemnou komunikaci posunout na tuto úroveň, výkon týmu a nadšení pro věc prudce vzroste.

Veronica Lysaght, ICF Pokud vás tato myšlenka zaujala, můžete se na 2. Mezinárodním fóru ICF ČR dozvědět více. Janet Wilson, která bude toto téma prezentovat, se věnuje rozvoji vysoce výkonných týmů třináct let. Její specializací je týmové koučování, action learning a skupinová analýza. Je PCC koučkou a má oprávnění provádět supervize koučů.

Pokud vás zajímá, jak koučovací styl rozvinout v celé organizaci, může být pro vás užitečná zkušenost Veronicy Lysagh, strategické ředitelky ICF Global pro EMEA region. Jako koučka má Veronica celou řadu zkušeností z nadnárodních korporací, ve kterých pracovala. Jako konzultantka začala pracovat už na Novém Zélandu, který je jejím původním domovem. Svou zkušenost s přesídlením do místně i kulturně vzdálené Velké Británie zúročila při své práci s expaty a manažery, kteří se vracejí zpět ke své kariéře po absolvování pracovní pauzy (tzv. sabaticalu).

Kromě Janet a Veronicy na konferenci Tvorba a rozvoj koučovací kultury vystoupí dne 30. 11. 2017 s aktuálními tématy spojenými s koučováním i další světoví speakeři – Judit Ábri von Bartheld, Nonna Babitzin a Isabella Pierantoni.

2. Mezinárodní fórum ICF ČR 2017

Články v sérii

Aktuální

Představujeme řečníky 2. Mezinárodního fóra ICF ČR: Judit Ábri von Bartheld

Aktuální

Představujeme řečníky 2. Mezinárodního fóra ICF ČR: Veronica Lysaght a Janet Wilson

Aktuální

Představujeme řečníky 2. Mezinárodního fóra ICF ČR: Nonna Babitzin a Isabella Pierantoni