Práce mimo kancelář zvyšuje produktivitu

Přibývá lidí, kteří si myslí, že by byli produktivnější a měli větší inspiraci, kdyby mohli pracovat mimo kancelář. V nedávném britském výzkumu, který provedla společnost YouGov pro T-Mobile, například ve větší produktivitu věřilo 48 procent dotázaných a 46 procent věřilo, že by práce mimo kancelář lépe vyvážila jejich pracovní a osobní život.

37 procent respondentů cítilo frustraci z nutnosti pracovat na jednom místě a 65 procent by do budoucnosti chtělo větší flexibilitu.

Marketingový ředitel T-Mobile UK Derek Williamson potvrdil, že mezi kancelářskými pracovníky vzrůstá zájem o vymanění se z tradiční pracovní doby od devíti do pěti a tradičního pracovního prostoru v jedné kanceláři.

„Možnost práce z různých míst či z domova může zvýšit produktivitu, motivaci i obecnou spokojenost zaměstnanců. Když zaměstnancům poskytneme správné technologie a služby, aby mohli pracovat efektivněji na různých místech, získají inspiraci z nových prostředí a lépe využijí svůj doposud neproduktivní čas,“ vysvětluje Williamson.

-kk-
Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone