3 tajemství týmové motivace

Chtěli byste mít vysoce motivovaný pracovní tým, který neodkládá věci, nehledá si jiné zaměstnání a kladně přispívá vašemu byznysu? Článek popisuje tři kroky, které byste měli absolvovat se všemi členy vašeho týmu.

- Věnujte si čas. Neznamená to, že byste spolu měli rozmlouvat dlouhé hodiny. Několik minut kvalitního času v průběhu společné práce může být produktivnější než hodinové zhodnocení na konci roku. Měli byste se seznámit s každým jednotlivým členem týmu a budovat pozitivní vzájemné vztahy. Pomůže vám to k lepšímu vnímání osobních i firemních problémů. Získáte tak týmového ducha a morálku.

- Poskytujte zpětnou vazbu a koučování. Je třeba, abyste členům svého týmu pravidelně říkali, zda si vedou dobře nebo špatně. Řada manažerů si stále neuvědomuje důležitost pochvaly pro udržení morálky zaměstnanců. Stejně důležité je upozornit zaměstnance, že něco nedělají dobře, aby se poučili. Manažeři by neměli zůstávat pasivní.

- Důvěřujte. Zplnomocňování zaměstnanců přináší manažerům i firmám velké výhody. Dejte jim možnost využít jejich vlastní znalosti, dovednosti zkušenosti.

-kk-

Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How