Google: Benefity až za hrob

Ilustrační snímek

Nadstandardní zaměstnanecké výhody ve společnosti Google jsou známé po celém světě, ať už jde o kadeřnické služby, dvě jídla denně zdarma, firemní lékaře a školky nebo nejmodernější japonské „vesmírné“ toalety. Nejnovější benefit však jde ještě dále – až za hranici života zaměstnanců.

Personální ředitel Google Laszlo Bock zmínil v rozhovoru pro server Forbes.com, že společnost právě zavedla posmrtné benefity. Partner zemřelého zaměstnance tak bude od Googlu dostávat šeky na polovinu ročního platu zemřelého po dobu deseti let. Tento benefit je určen pro všech 34 tisíc zaměstnanců společnosti v USA bez ohledu na to, jak dlouho na jaké pozici u společnosti pracovali.

Podle Laszla Bocka hledala společnost možnosti, jak podpořit pozůstalé svých zaměstnanců již dlouho. Oficiální politika posmrtných benefitů byla implementována v průběhu roku 2011. Kromě výše zmíněného finančního balíčku na dobu deseti let získají partneři zemřelých zaměstnanců také jejich akcie. Děti do 19 let (v případě studentů do 23 let) pak budou pobírat částku tisíc dolarů měsíčně.

Podle serveru Forbes.com je tento benefit výjimečný nejen svou štědrostí, ale i tím, že na rozdíl od ostatních benefitů nemá za cíl přinést Googlu větší spokojenost, kreativitu a produktivitu zaměstnanců. „Pro Google to nemá žádnou výhodu,“ připustil Bock. „Pro naši společnost je ale důležité pomáhat rodinám v době této strašné, avšak nevyhnutelné, životní zkušenosti.“

-kk-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com