Lidl navyšuje mzdy a nově nabízí až 30 dní dovolené

Platy u provozních pozic v Lidlu od 1. února 2022 opět porostou. Nová nástupní mzda pro prodavače(ky)/pokladní při úvazku 40 hodin týdně bude činit 29 700 Kč, po třech letech smluvně Lidl garantuje nárůst mzdy na 33 000 Kč. V Praze s ohledem na specifický pracovní trh dosáhne nástupní mzda 32 300 Kč, po odpracování tří let bude garantovaná navýšená mzda činit 35 600 Kč.

Pokladní Lidl

Kromě vyšší mzdy se zaměstnanci dočkají i nových benefitů, jako je například 30 dní dovolené v roce nebo finanční dorovnání otcovské dovolené do výše smluvní mzdy. Atraktivní pracovní prostředí v Lidlu si zároveň vysloužilo prestižní ocenění a Lidl Česká republika se tak stal držitelem certifikace Top Employer 2022.

Od 1. února 2022 dojde k trvalému navýšení mezd, které vzrostou při nástupu, ale také po 1., 2. a 3. roce. Za každý odpracovaný rok v Lidlu mají všichni zaměstnanci navíc nárok na den dovolené navíc, až do maximální výše 5 dní. Nově tak mohou získat 30 dní dovolené ročně.

„Nezapomínáme ani na zaměstnance, kteří u nás pracují dlouhodobě a jichž je většina. Jsou to právě oni, jejich znalosti a zkušenosti, díky kterým jsme jedničkou na českém trhu. Mezi nové benefity tak patří například ocenění firemních jubileí po odpracování 15 a 20 let,“ přibližuje generální ředitel Pavel Stratil.

Výrazně jsou v řadách Lidlu zastoupení také rodiče malých dětí. Ti mohou jako novinku čerpat placené volno na první školní den svého prvňáčka. Nastávajícím tatínkům Lidl doplatí čerpanou otcovskou dovolenou do výše jejich smluvní mzdy.

Zavedení nových benefitů a navyšování mzdy se týká nejen prodejen, ale také logistických center, kterých Lidl provozuje celkem pět – v Olomouci, Měříně, Brandýse nad Labem, Cerhovicích a Buštěhradě. Nástupní mzda na základní pozici kompletáře se u plného úvazku od 1. února zvýší z dosavadních 37 333 Kč na 38 667 Kč a po třech letech dosáhne 42 667 Kč.

Atraktivní pracovní prostředí a přístup k zaměstnancům letos ocenil i nezávislý Top Employer Institut. Společnost Lidl Česká republika totiž za skvělou orientaci na své zaměstnance obdržela prestižní cenu Top Employer 2022.

Institut každoročně oceňuje nejlepší zaměstnavatele na světě, v letošním roce tuto certifikaci Lidl získal celkem v 25 zemích a do Lidlu putovala také pečeť „Top Employer Europe“. Společnosti, které jsou certifikovány jako Top Employers, staví právě své zaměstnance do centra svých podnikatelských aktivit a nabízí jim atraktivní pracovní prostředí. V Lidlu zahrnuje pojem atraktivní pracovní prostředí také to, že své zaměstnance dokáže průběžně rozvíjet podle jejich potenciálu, stejně jako odpovídající rovnováhu práce a volného času.

Top Employer Institut analyzuje zaměstnavatele na základě informací z HR dotazníku. Ten pokrývá 6 zastřešujících HR dimenzí a celkem 20 HR oblastí, jako jsou Pracovní prostředí, Získávání talentů, Učení a další.

Toto ocenění je příjemným důkazem úspěchu, kterého jsme dosáhli při přivádění naší korporátní značky k životu; opatřeními, jako jsou komplexní vzdělávací a rozvojové programy či otevřená zpětná vazba. Zvláště v prostředí, jakým je maloobchod, jsou naši zaměstnanci srdcem naší společnosti i jejího úspěchu. Jsme rádi, že náš přístup ocenil i nezávislý institut,“ hodnotí Pavel Stratil.