Coworking: Mezi bytem a kanceláří

Přibývá firem, jejichž zaměstnanci nepracují v tradičních kancelářích. Ne každý takový zaměstnanec má však doma vhodné prostředí pro práci. Řešením pak může být tzv. coworking - práce veřejných z kanceláří vytvořených pro komunity na sobě nezávislých pracovníků. Článek shrnuje důvody, proč práce z coworkingového centra může být lepší než práce z domova či místní kavárny.

- Zbavíte se pocitu viny. Nemusíte se cítit provinile, že při práci zabíráte místo v kavárně a kupovat si osm šálků kávy denně. V coworkingovém centru lze volně používat internet či telefon, aniž byste někomu vadili.

- Můžete potkat potenciální klienty. V coworkingovém centru se seznámíte s řadou nových lidí z různých oborů, s nimiž můžete navázat spolupráci.

- Získáte kancelářské vybavení. Coworkingová centra nabízejí dostatek pracovního prostoru a potřebné kancelářské vybavení, které doma nemusíte mít.

- Můžete přirozeně budovat kontakty. Potkáte se s řadou lidí s nejrůznějšími projekty, můžete se dozvědět o zajímavých konferencích a dalších setkáních. Některá centra mají dokonce pracovníky, kteří seznamují lidi, kteří by si navzájem mohli být prospěšní.

- Stanete se členem komunity. Můžete chodit společně na oběd nebo si popovídat o každodenních záležitostech s lidmi, které byste jinak nepotkali.

- Získáte legitimní místo pro schůzky. I když práce z vašeho malého bytu může být pohodlná, nemusí to být nejvhodnější místo pro setkávání s klienty. Coworkingová centra nabízejí konferenční prostory.

- Poznáte lidi z oboru. I když budete jediným pracovníkem vaší firmy v daném centru, můžete kolem sebe najít komunitu lidí s podobným zaměstnáním.

- Naučíte se něco nového. Coworkingová centra mohou také pořádat semináře a zvláštní akce pro své návštěvníky.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com