Nevíte si rady v novém zaměstnání? Získejte pomoc z řad veteránů

Jestliže myslíte na vstup do nové kariéry, měli byste nejdříve mluvit s lidmi, kteří už ve vašem vysněném oboru pracují.

Je mnoho způsobů, jak získat informace z oboru, ve kterém se chystáte udělat kariéru. Můžete se připojit k profesionálním sdružením, zkoumat internetové stránky se zaměřením na danou věc, chodit na informační přednášky, nebo rovnou pokládat dotazy na příslušných internetových fórech.

Nicméně pokud doufáte, že každý uvítá vaše dotazy a bude ochotný pomáhat, můžete být zklamáni. Místo získání skvělé rady do začátků můžete být odmítnuti nebo dokonce přesvědčováni, že vlastně není o co stát, že tady se kariéra udělat nedá, že práce v tomto oboru je nezajímavá, nudná, atd. Některé lidi to může odradit a zkazit chuť v něčem takovém pokračovat. Pokud se něco podobného stalo i vám, možná jste jen mluvili se špatným člověkem.

Mnoho lidí dosáhlo úspěchu díky svému talentu a úsilí. Když se jich pak někdo ptá, jak se jim to povedlo, popisují tuto cestu často jako mnohem obtížnější, než ve skutečnosti byla. Když s někým mluvíte o jeho kariéře, uznejte jeho úspěch a ukažte respekt k jeho pozici. Bude pak ochotnější vám pomoci.

Jestliže jste schopni přehlédnout odrazující postoj některých lidí, můžou vám pomáhat i tak, že vás (často nevědomě) informují o průmyslovém žargonu, způsobech zaměstnavatele a dalších věcech.

-ds-

Zdroj: Fabjob.com - americký server pro uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fabjob.com