Outsourcing nejen v roce 2005

Outsourcing je v poslední době velice diskutovaným tématem. V rozhovoru pro server Educity.cz hovořil o tomto moderním trendu prezident společnosti Meritas International Christopher Paul Johnson. Organizace, které uvažují o outsourcingu svých aktivit by podle něho měly nejprve zvážit tři věci: - vlastní zralost a fáze životního cyklu, ve kterém se právě nachází, - postoj zaměstnanců, - celkový stav příjmů a výdajů společnosti.

Dnes již existuje celá řada knih, které se outsourcingem zabývají, mnohdy jsou však podle Johnsona příliš teoretické. Nelze totiž vycházet jen z teorie, ale brát v úvahu i zkušenosti a manažerské intuice. „Společnost by měla outsourcovat své aktivity pouze tehdy, pokud si je jistá, že outsourcingová společnost jim je zajistí lépe, než by si je zajistili oni sami. Není to cenová válka, to je záležitost kvality,“ říká.

Problematice outsourcingu se bude věnovat i blížící se konference OUTSOURCING 2005, kterou pořádají společnosti T&CC a Axios. Konference se uskuteční 20. září 2005 v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze. Jejím cílem je přiblížit outsourcing především z pohledu lidských zdrojů, zákonných úprav a ekonomické rentability.

-kk-