Ponaučení ze sitkomu z kancelářského prostředí

Oblíbená televizní show „The Office“ (Kancelář) si bere na mušku právě toto pracovní prostředí. Nabízí mimo pobavení i náhled toho, jak se nechovat v profesním prostředí. Přečtěte si následující tipy.

- Žerty s mírou. I když většina lidí snadno pozná vtipy, které zapadají do akceptovatelné kategorie, problém nastává v oblasti „přechodu“ do nevhodných. Pokud si nejste jisti, nezapomínejte, že je lépe být v bezpečné zóně než následná lítost. Schopnost zasmát se své vlastní osobě v nelehkých situacích jde ruku v ruce se snížením stresu a budováním zdravých vztahů s kolegy. Nemusíte však být "místním" komediantem, abyste své okolí získali.

- Předcházejte nevkusným lichotkám. Na tom, že chcete zapůsobit na svého nadřízeného, není nic špatného. Důležitá je však upřímnost a nezapomínat, že akce hovoří hlasitěji než slova. Nejoblíbenější a nejrespektovanější profesionálové se chovají ke všem v kanceláři stejně zdvořile, nepálí mosty a nepodporují opovržení mezi kolegy. 

- Vyhněte se pomluvám. Klima kancelářského pracoviště bohužel velmi usnadňuje vznik šeptandy a pomluv. Může tak být nesnadné odolat sdílení šťavnatých zvěstí. Přesto se o to pokuste. Předávání senzitivních a nepodložených informací podkope vaši důvěryhodnost. Pokud se k vám něco donese, nechte si to pro sebe. Nezapomínejte, že lidé rádi pracují s těmi, které mají v oblibě. Respektováním svého nadřízeného i kolegů získáte kamárády a solidní reputaci.

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder