Šťastný nový rok?

Možná se obáváte, že letošní nový rok pro vás nebude šťastný. Ekonomická krize se podle odborníků bude prohlubovat a stále více lidí se obává, co přijde. I když se těchto obav nedá rychle zbavit, můžete udělat jisté malé změny, které vám přinesou velký rozdíl v tom, jak se budete cítit, uvažovat a fungovat.

- Nedržte se při zemi. Zatímco ostatní se budou snažit ve své práci nevyčnívat, můžete na sebe upozornit a dokázat svůj talent a přínos.

- Nelitujte se. V obtížných dobách míváme tendenci společně se litovat s rodinou, přáteli či kolegy. To však nedělejte. Zbytečně by to posílilo váš strach a ještě více snížilo vaši sebedůvěru.

- Sdílejte důvěru. Vytvořte si malou podpůrnou skupinu, které můžete věřit a obrátit se na ni v případě krize. Posílí to vaši naději a optimismus.

- Rozšiřujte své dovednosti. Je to nejlepší způsob, jak si pojistit práci nebo zvýšit svou hodnotu na trhu práce. Investujte do sebe, i když to nedělá váš zaměstnavatel.

- Přemýšlejte ve velkém. Vyberte si jednu velkou věc, které chcete letos dosáhnout. Rozdělte si ji do dílčích kroků a začněte uskutečňovat.

- Dejte si pauzu. V letošním roce byste neměli odkládat dovolenou. Naopak využijte svůj nárok na odpočinek. Vrátíte se do práce méně stresovaní a produktivnější.

- Zkuste něco nového. Postavte se svému strachu produktivně. Vyzkoušejte nějakou zábavnou nebo sportovní aktivitu, kterou jste vždy chtěli dělat, ale báli se.

- Věnujte se dobročinnosti. Najděte si charitativní organizaci nebo určitou potřebnou věc a věnujte jí svůj čas. Dobročinnost vám pomůže k tomu, že se budete cítit dobře.

- Připravte se na lepší časy. Ekonomická situace se jednoho dne zlepší. Začněte proto přemýšlet o tom, kde nyní jste a kde byste chtěli být.

-kk-

Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How