Zařiďte si kancelář ve stylu feng-šuej

Ať už máte vlastní kancelář či sdílíte pracovní prostředí s více kolegy, je to prostor, v němž byste měli být schopni vytvářet nové myšlenky a podávat nejlepší možné výkony. Pokud vám více času zabere řízení stresu, je to špatně. Pomoci vám může tradiční čínské učení usilující o nastolení harmonie člověka v prostoru feng-šuej. To pomáhá organizovat prostor tak, aby umožnil přirozené plynutí energie čchi. Praktické tipy pro využití feng-šuej v kancelářích shrnul server salary.com.

Začněte tím, že odstraníte nepořádek. Vše by v kanceláři mělo mít své místo. Příliš mnoho věcí na stole brání toku energie. Nehromaďte nedokončené věci, soustřeďte se vždy na jednu věc, kterou i dokončíte.

Pokud jde o umístění pracovního stolu, měl by stát diagonálně nebo přímo proti dveřím. Nikdy byste neměli sedět zády ke dveřím, naopak za zády byste měli mít pevnou zeď. Také okno za zády není žádoucí, mělo by být vedle nebo šikmo od vás. Neumisťujte v kancelářích zrcadla.

Dbejte na kvalitní přísun vzduchu a světla. Vedle stropního osvětlení by každý stůl mel mít svou lampu. Do rohů místností umístěte rostliny. Přidejte také barvy, které podpoří tok energie – červenou, oranžovou, fialovou, růžovou nebo žlutou. Směřujte je do jižního rohu místnosti.

K vyvážená harmonie využijte všech pět prvků feng-šuej. Dřevo posiluje kreativitu a mělo by být umístěno ve východním rohu místnosti. Oheň v podobě lampy nebo svíčky podporuje kreativitu a měl by být umístěn v jižním rohu. Země reprezentovaná například keramikou znamená stabilitu a patří do středu místnosti. Kovové prvky, které symbolizují finanční úspěch, by měly být umístěny v západním rohu. Vody, která pomáhá komunikaci a učení, patří na sever.

-kk-

Zdroj: Salary.com - americký portál věnovaný odměňování zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Salary.com