Největší stres zažívají náboráři

Nejvíce stresovaným oborem ve Velké Británii je náborářství. Ukázal to výzkum charitativní organizace Stroke Association, kterého se zúčastnila tisícovka zaměstnanců z různých oborů. 82 procent náborových konzultantů v něm uvedlo, že v práci pravidelně zažívají stres.

Zpráva s názvem Stroke in Business (Infarkt v byznysu) ukázala, že se zaměstnanci se stresem často vyrovnávají nezdravým způsobem, například pomocí alkoholu (34 %), kouření (23 %), přejídání (43 %) nebo dokonce rekreačního užívání drog (4 %). Vyzývá proto zaměstnavatele, aby podporovali zaměstnance v pravidelném cvičení proti stresu.

Vysoké zatížení náborářů není překvapením, protože dnes pracují v prostředí s velkým tlakem a často je třeba, aby pracovali přesčas, chtějí-li přinést uspokojivé výsledky klientům i kandidátům. Infarkt postihne v Británii 150 000 lidí ročně, přičemž již nelze tvrdit, že by se jednalo jen o starší lidi. Naopak stále častěji jde o vytížené lidi v produktivním věku.

Desítku nejvíce stresovaných pracovních oblastí v Británii tvoří kromě náborářů právníci, učitelé, marketéři, zdravotníci, zaměstnanci bankovního a finančního sektoru, zákaznický servis, telekomunikace, domácí práce a maloobchod.

-kk-
Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje Personnel Today