Studie: Prioritou číslo jedna jsou talenty

Prioritou výkonných ředitelů firem z celého světa pro letošní rok je řízení talentů. Vyplývá to alespoň z globálního výzkumu 1200 výkonných ředitelů provedeného společností PricewaterhouseCoopers (PwC).

83 % výkonných ředitelů, kteří se zúčastnili studie 2011 Global CEO Survey, plánuje v následujících 12 měsících revizi své strategie pro řízení talentů. Další priority zahrnují řízení rizik (77 %) a investic (76 %). V minulém roce byla prioritou rizika (85 %), na druhém místě pak investice (81 %) a na třetím talent (78 %).

Podle ředitele PwC pro konzultační služby v oblasti HR Michaela Rendella je zjevné, že se firmy v období konce ekonomické recese začínají znovu více soustředit na lidi. Konkurence mezi talenty se přiostřuje a řízení talentů se dostává více do popředí při vytváření firemních strategií.

Výkonní ředitelé se shodují na tom, že v následujících pěti letech budou čelit omezenému přísunu talentů s klíčovými dovednostmi. Náročnou výzvou bude také nábor a integrace mladých zaměstnanců, tzv. millenials.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine