Základní dovednosti absolventů upadají?

Při průzkumu mezi členy britského Institutu ředitelů (IoD) bylo zjištěno, že až 71 % dotázaných je přesvědčeno, že se během posledních let snížila gramotnost nových rekrutů z řad absolventů vysokých škol. Více než polovina je přesvědčena, že se také snížily základní komunikační schopnosti těchto rekrutů.

Známky na zkouškách se ale každoročně zlepšují, což vede k dohadům mezi vládou, která trvá na tom, že mladí lidé se zlepšují, a kritiky, kteří tvrdí opak. A to i přesto, že se roční rozpočet na vzdělání zvýšil od roku 1997, kdy labouristická strana přišla k moci, z 48 miliard liber na dnešních 76,3. 

Také v namátkovém průzkumu 100 univerzitních lektorů pro zprávu IoD sdělilo 72 % oslovených domněnku, že se kvalita základních znalostí vysokoškoláků během posledních let zhoršila nebo stagnuje.  Firemní lídři ale tvrdí, že se u mladých lidí v posledním desetiletí zlepšily dovednosti v oblasti IT. Noví rekruti prý podle nich také přináší na pracoviště další kvality jako nadšení, energii a flexibilitu.  

-av-

Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management