„Pojďte s námi rozkvést“ v rámci pro-bono aktivit Mezinárodního týdne koučování ICW 2016

ICW 2016

Mezinárodní týden koučování (International Coaching Week – ICW) je týden zaměřený na propagaci profesionálního koučování. Je organizovaný Mezinárodní federací koučů (ICF), a to každoročně již od roku 1999.

Jeho cílem je přiblížit široké veřejnosti co profesionální koučink skutečně znamená a jak výrazný posun může vnést do života každého z nás. Každoročně ho vyhlašuje Mezinárodní federace koučů (ICF), v České republice je organizován českou pobočkou ICF ČR. V roce 2016 se na něj můžete těšit v týdnu od 16. do 22. května 2016.

Profesionální kouči z celého světa nabízejí v tomto jednom, ve všech zemích identickém týdnu, své aktivity bez nároku na honorář, propagují filozofii a přínosy koučování podle standardů ICF a seznamují veřejnost s rozdíly mezi profesionálním koučováním a tím, co se často za koučování vydává.

Během tohoto týdne má každý možnost zažít účinek koučování na vlastní kůži. Zájemci o tuto zkušenost z řad veřejnosti si mohou vybrat některou z akcí v našem kalendáři. Obecně prospěšné společnosti, firmy a další instituce z Prahy i regionů mají možnost uspořádat ukázkovou koučovací akci pro své klienty nebo zaměstnance ve svých prostorách, stačí nás kontaktovat na: icw@coachfederation.cz

Podrobnější informace najdete také na webových stránkách Mezinárodního týdne koučování nebo na FB („ICW 2016 - Mezinárodní týden koučování: 16. - 22. Května“) a LN („ICF ČR/International Coach Federation Czech Republic“).

Partnery letošní akce jsou

Káva s koučem, partnerská aktivita, která probíhá na území celé ČR v též termínu 16. – 22. 5. 2016. Bližší informace najdete na kavaskoucem.cz.

Dalšími partnery akce jsou největší vzdělávací portál EduCity a zpravodajský server HR News, dále např. Česká spořitelna a.s., TV Nova, Manpower, UTB Zlín, Hospodářská Komora a další partneři jsou v jednání.

Pro koho je akce ICW 2016 určena?

Pro kohokoliv, kdo se chce o principech, možnostech a přínosu profesionálního koučování dozvědět více.

Neziskové a zdravotnické organizace, školy, vzdělávací agentury, firmy nejrůznějších velikostí, profesní skupiny i široká veřejnost – efektivita koučinku napoprvé překvapí každého! 

Během mezinárodního koučovacího týdne probíhá množství akcí v Praze i v regionech – semináře, tréninky, workshopy, individuální koučink na vašich pracovištích, v kavárnách či koučovacích zónách. Záleží jen na Vás, co si vyberete.

V minulém roce se do Mezinárodního týdne koučování 2015 zapojilo veřejně více než 30 koučů a bylo realizováno 50 „pro bono“ koučovacích akcí. Podle prezenčních listin se v rámci ICW 2015 podařilo zasáhnout téměř 170 účastníků!

Chcete to zkusit také? Jak na to?

  • V  kalendáři akcí si můžete vybrat tu, které se chcete zúčastnit. Akce, které jsou organizovány „na míru“ pro konkrétní organizace jsou neveřejné a tato skutečnost je u nich uvedena.

  • Rádi byste zorganizovali v tomto týdnu akci „na míru“ pro svou organizaci? Kontaktujte nás na: icw@coachfederation.cz

  • galerii profesionálních koučů si můžete vybrat kouče, kterého byste rádi požádali o individuální koučink.

Témata, na kterých klienti s kouči nejčastěji pracují:

  • vztahy na pracovišti i v soukromí
  • potřebuji se naučit říkat NE
  • nechci si už nosit práci domů
  • hledání inspirace, motivace
  • obavy z vyhoření
  • potřeba zvýšit efektivitu pracovního týmu
  • zlepšení komunikace na pracovišti i v soukromí
  • nedostatek sebevědomí
  • plánování kariéry
  • hledání rovnováhy mezi profesním a osobním životem
  • … a mnoho dalších … v podstatě cokoliv, co vy chcete řešit …

Přípravný tým ICW 2016

Co je ICF?

International Coach Federation (ICF) = Mezinárodní federace koučů, založená v roce 1995, je největší světová organizace sdružující profesionální kouče ze 128 zemí celého světa.

ICF se zaměřuje na rozvoj profese kouče. Definuje vysoké profesní standardy, zajišťuje nezávislou certifikaci pro kouče a podporuje vytváření globální sítě certifikovaných profesionálních koučů. ICF podporuje kontinuální vzdělávání koučů a akredituje školy a vzdělávací programy podle přijatých standardů pro zaručení profesionality koučování.

V České republice působí Mezinárodní federace koučů od roku 2005. V současné době se Česká pobočka Mezinárodní federace koučů, ICF ČR, zaměřuje zejména na podporu profesionálního koučinku, rozvoj vzdělávání v tomto oboru a pořádání akcí, kde je možné získat praktickou zkušenost a zážitek z práce s profesionálním koučem.

Články v sérii

Aktuální

„Pojďte s námi rozkvést“ v rámci pro-bono aktivit Mezinárodního týdne koučování ICW 2016

Aktuální

Mezinárodní týden koučování ICW 2017: 15.–21. května 2017