Studie: Talenty se již nebojí mluvit o odchodu

Silnější ekonomika posiluje obavy zaměstnavatelů o udržení nejlepších talentů. Potvrdil to výzkum společnosti Deloitte s názvem Talent Edge 2020: Building the Recovery Together — What Talent Expect and How Leaders Are Responding. Téměř dva ze tří zaměstnanců velkých firem podle něj aktivně testují nové možnosti na trhu práce. Výzkum vychází z odpovědí 300 výkonných manažerů globálních společností napříč obory působnosti.

Nespokojení manažeři se přestávají tajit s důvody své nespokojenosti, a ukazují tak jasnější směr, jímž by se měly ubírat strategie pro udržení talentů. Tři největší priority pro udržení zaměstnanců dle výzkumu zahrnují možnost pracovního postupu, vyšší plat a další bonusy nebo finanční pobídky. Každá generace zaměstnanců má však své specifické potřeby, a firmy pro proto měly šít své talentové strategie na míru jednotlivým věkovým skupinám zaměstnanců.

Zaměstnanci, kteří plánují i nadále setrvat u svých stávajících zaměstnavatelů (35 %) uvádějí, že jejich zaměstnavatelé mají silné programy pro řízení talentů stávající z jasných kariérních cest, rozvoje leadershipu, důvěry ve firemní leadership, pokročilých programů pro udržení nejlepších talentů a efektivní komunikace.

-kk-

Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje WorldatWork