Konference přinesla případové studie na téma zákaznické orientace uvnitř firmy i navenek

Konference Zákaznická orientace jako součást strategie HR i managementu, Praha 14.11.2013

Zákaznická orientace jako součást strategie HR i managementu. Tak zněl podtitul nedávného diskusně-konferenčnho setkání ze série HR & Business Forum, který uspořádala organizace People Management Forum (PMF). Cílem konference, která proběhla 14. listopadu v pražském hotelu Jalta, bylo odpovědět na otázku, zda tuzemské firmy mají v principech svého fungování zabudovánu zákaznickou orientaci, jak je tato orientace zapojena do nástrojů pro řízení lidí a jakou roli v tom hrají oddělení HR.

Konferenci zahájila Jana Riebová, Viceprezidentka PMF a HR Senior Manager společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. Celým fórem provázel Michal Kankrlík, Sales and Marketing Director společnosti IVITERA, a.s, provozovatele skupiny největších českých portálů pro personalisty a manažery, mezi které patří například www.educity.cz a www.hrnews.cz.

Případové studie ke stažení na webu

Na akci se postupně představilo 8 případových studií na téma koncepčního řešení zákaznické zkušenosti v podání zástupců HR a top managementu společností AirBank, Vodafone, RWE, Starbucks, FINIDR, Pivovary Staropramen, McDonald’s ČR a Zentiva. Následovaly workshopy v malých skupinách za účelem diskuse o konkrétních postupech a projektech v oblasti zákaznického přístupu.

„Během programu jsme se mimo jiné dozvěděli, že pro celkový výkon společnosti aplikující orientaci na zákazníka uvnitř firmy i navenek je důležité, aby existovala provázanost zákaznické zkušenosti do odměňování zaměstnanců – a to jak na kontaktních či servisních pozicích, tak u managementu, neboť angažovanost managementu je v tomto smyslu naprosto klíčová,“ shrnula koordinátorka rozvojových programů PMF Helena Tesařová.

Případové studie prezentované na konferenci si můžete přečíst či stáhnout na webových stránkách PMF zde.

-kk-

Zahájení konference Janou Riebovou, Viceprezidentka PMF, HR Senior Manager Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.Markéta Hlaváčová, ředitelka lidských zdrojů, Air Bank, a.s.

Fotografie: People Management Forum, další fotografie z akce si můžete prohlédnout ZDE.